Dec 19, 2010

owh.. mereka berdua memang menguji kesabaran

assalamualaikum..
morning uols.. 
da breakfast???
da kemas umah??? 
owh.. sile jangan jadi anak yang malas@isteri yang malas@ibu yang malas mengemas rumah ye.. its not good for kesejahteraan and kebahagian hidup.. ngehngehngeh.. meraban suda.. ok.. lempang dagu sendiri..

today,, nak cite sal 2 jenis serangga yang benar-benar menguji kesabaran aku.. nak bagitau,, aku cukup anti ngan nyamuk n lalat.. adoiii.. klu 2 serangga nie datang,, owh,, tiba-tiba je darah aku naik.. klu waktu siang,, lalat.. klu waktu malam plak nyamuk.. memang aku leh bangun tido semata-mata nak mengamuk.. ayat aku besanya macam nie,, "bodoh laaaa nyamuk nie".. dengan suara yang cukup kuat tuk buat adik aku yang tengah tido terjaga and dengan hentak-hentak kaki.. 

 disgusting flies.. eeiii yekkkk

eh bla musim sejuk,, lalat memang makin banyak ke??? lalat kat umah aku banyak gile sekarang.. terutamanya dapur la kan.. aku memang hangin.. so,, cara tuk memuaskan hati aku,, aku amik surat khabar tebal yang dilipat macam kayu,, then memang sekor-sekor la aku kejar sampai mati macam kena lenyek lori.. haaa.. aku hebat ok dalam membunuh lalat nie.. dalam 10 ekor yang aku kejar,, sure at least 8 yang akan terbunuh.. puas okeh.. puas sesangat.. haha.. da macam pembunuh bersiri lak aku nie.. tiap kali aku dapat bunuh lalat tue,, mesti aku membebel sorang-sorang,, "haaa.. padan muka ko.. da lama sangat hidup kan.. hambik ko".. sambil ketuk lalat yang da mati tue berkali kali sampai hancur.. hahaha.. saiko tak saiko aku nie??? 

aku memang cukup anti ngan lalat nie.. semalam lak,, aku suruh ibu aku beli perangkap lalat yang gam tu.. jap-jap aku angkat pelekat tue tukar tempat lain.. konon nak letak kat tempat yang banyak lalat la.. pastu,, siap berdiri jauh-jauh 3-4 minit.. nk tengok,, de lalat yang sangkut tak kat perangkap tue.. da macam tengok bola lak.. tapi klu de lalat yang sangkut aku tak dela jerit "goallllll",, aku jerit "go go yes.. haha.. padan muke".. ok.. baru aku tersedar yang aku memang saiko gile.. hohoho.. 

pisss:// semalam kuar p pasar malam ngan ayah and adik-adik aku.. excited okeh.. sebab barang-barang kat ipoh sangat murah.. burger ayam pun rm1.00.. kat serdang rm2.00 okeh.. pastu,, siap tnya kat sorang makcik jual tudung,, "nie bape makcik???".. "rm30" jawab makcik tue..aku pun jawab,, "owhhh" rm30" sambil dalam hati berkata,, "standard kl la".. makcik tu cakap kuat-kuat "rm10 la".. aku terkejut "haaa,, sepuluh??? biar betul".. haaa.. murah kan,, murah kan???

1 comment:

❤NazirahMoktar❤ said...

byk gile lalat...geli aku tgk wehh...yuukkkk