Dec 21, 2010

arghhhh.. nak henset sa..

assalamualaikum uols..
:kiss:
nak cite sal hp lak tuk entry kali ni.. actually,, da nak dekat sebulan aku tak pakai hp.. hohoho.. susah la hidup tanpa hp nie.. selama lapan bulan lepas,, hari-hari at least 50 helai message dilayangkan kepada "pakcik",, tup tup,, bla hp hilang,, da takde message jiwang-jiwang aku tuk die.. :phonecry:huhu.. banyak lagi la masalah bila takde hp nie.. so,, aku still dalam usaha mendapatkan sebijik hp.. sebijik pun cukup la.. hohoho..

da banyak tempat aku ngan zul pegi nak cari sim card upac punya pasal.. aku taknak la pakai celcom biasa.. nak upac jugak.. sebab aku ase,, upac tue berbaloi-baloi.. acehhh,, padahal bukan duit aku yang kuar beli tupop sejak 8 bulan lepas.. nie la bestnya de pakwe da keja.. hoho.. punya la lama ktorang mencari tak jumpa and da bercadang pun nak berputus ase dan beli saja no xpax,, tiba-tiba terjumpa lak no upac.. waaaa.. syioknyaaa.. :pompom:tapi,, aku tak beli lagi pun sim card tue.. nape??? sebab ic aku da guna tuk satu no upac.. so,, tak leh daftar lain da.. hoho.. takpe la.. insyaallah,, ahad nie aku pegi beli..

so,, pas da jumpa no upac tadi,, misi seterusnya adalah survey hp kat greentown mall ipoh.. sape-sape orang ipoh,, tau la sal tempat nie.. memang femous dan murah tuk beli hp.. banyak kedai aku survey,, aku klu membeli kan pilih yang value able je.. so,, dalam mind da tetap nak hp nokia,, de 3g,, de wifi and klu boleh,, nak hp slide.. waaaa,, tak jumpa.. semua hp kena pilih satu je,, klu de 3g,, takde wifi.. klu de wifi,, takde 3g.. huhu.. pastu,, aku suke gak hp x3,, waaa malangnya hp tue tak de dua-dua function yang aku nak.. lagi la kecewa aku.. pastu,, tengok c6,, macam best,, nak ke taknak??? nak ke taknak??? waaaa cantik.. tapi besar sangat la hp tue.. macam blackberry plak size die.. takmau la.. huhu.. pastu,, aku tengok hp nokia 6500,, macam best.. slide.. de 3g.. tapi,, takpe la.. balik bincang ngan zul dulu la.. huhu.. stress la bla tak jumpa ape yang aku nak..

actually,, aku klu beli benda-benda macam nie memang memilih.. supaya,, aku tak rugi.. hp bukan boleh tukar selalu kan.. eh,, aku la.. tak mampu nak tukar selalu.. huhuhu.. selagi tak jahanam hp tue,, tak beli la aku hp baru.. so,, harus pilih baik-baik ye irnie.. korang,, hp mane yang best??? klu leh aku tak nak sony,, nak nokia.. tapi sony lagi banyak choice.. :minimo_23:huhu.. ok.. pastu,, 3g wajib ade.. wifi,, second priority.. and klu leh,, nak slide.. :minimo_19:hoho..

pisss:// teringin nak p library tun abdul razak.. eh yeke??? tun abduk razak eik name library kat ipoh nie??? ok,, nampak sangat aku tak penah pegi library ipoh even da duk cni 15 tahun.. huhu:bofu_36:

2 comments:

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

nset mmg cmtu. ade yg tu xde yg ni.. klu lah bleh wat nset sndirik..hehe..

irnie @ ninie said...

huhuhu.. tau xpe.. alaaa.. nk hp.. terdesak da nie.. huaaaa