Dec 22, 2010

cool tak cool???


assalamualaikum uols.
uols da dinner..

nak tau aku dinner ape arie nie sampai tambah nasi 6-7 pinggan???alaaa.. lauk besa je.. pekasam+ikan rebus goreng+tomyam campur+kurma kambing.. auwww.. awesome okeh..

tuk entry kali nie,, aku nak introduce kat korang opah aku.. nak korang decide,, cool tak opah aku nie.. hehe.. nak tau tak,, opah aku nie umo da masuk 100 tahun okeh.. tahun nie,, kitaorang sambut besarday dia yang ke-100 la.. mantop okeh kek besarday opah aku nie.. pastu,, bukan setakat kek,, ktorang siap wat berbeku and steamboot lagi tau.. opah aku nie mak kepada ayah aku.. tapi,, adik-beradik ayah aku tak panggil opah aku nie mak,, tapi panggil "cik".. nape eik??? entah.. aku pun tak tau.. maybe orang perak dulu-dulu memang panggil macam tu la kot..


kek besarday opah

opah aku nie kuat merajuk okeh.. kadang-kadang tu,, bila dia da start merajuk,, lawak betui.. boleh wat semua orang terpinga-pinga.. hohoho.. pastu,, dia selalu la marah aku coz dia ingat aku nie tengah berdiet.. dia kata muka aku makin cengkung.. owhhh.. terharunya.. selepas beberapa bulan,, dia la orang pertama yang ungkapkan pujian itu.. berdarah hidung aku okeh.. .. tapi,, bila dia tengah bebel-bebel tu,, dengar jela.. sebab,, bila aku nak terangkan keadaan sebenar,, kena ulang banyak kali.. pastu,, kena cakap kuat-kuat,, so,, senyap itu lebih baik.. haha.. kalau duduk bercerita dengan opah aku nie,, mesti macam-macam kisah hidup dia keluar.. ermmm de yang sedih.. de yang lawak.. i lap u la opah.. muahahahaha..

ok.. korang da sedia nak tengok picture opah aku yang aku cakap cool sangat tue??? nie la dia.. mempersembahkan teh rokiah tomey.. tadaaaa

nie la opah aku.. cool tak korang???

lagi cool dari korang kan??? kan??? kan??? hohoho..

pisss:// blogwalking sangat la tidak best bila internet mendesak aku SCREAMING!!!!!!!! sambil mengeluarkan kata-kata yang tidak baik.. huhuhu

7 comments:

NARDtheNERD said...

teringat nek i dekat kampung.
:))

irnie @ ninie said...

hehe.. cumel kan opah i..

Ain Zulaikha said...

sy jatuh cinta dekat opah irnie.. cool der :)

irnie @ ninie said...

haha.. aik.. xkan sampai jatuh cinta kot.. bahaya nie.. huhu

maira adreanna said...

comel opah :)

irnie @ ninie said...

macam cucunya.. hohoho

Nieza Micha said...

fuyooo... siap pakai speck itam tu...:D