Jan 9, 2011

pelajar berjiwa usahawan

pelajar berjiwa subsidi eh eh eh.. silap.. pelajar berjiwa usahawan..
auwww.. gedik irnie.. gedik okeh..

assalamualaikum uols..
aceceh.. gedik tak title entry nie.. hohoho.. actually kan,, aku cite kat uols yang aku baru je balik dari mines nie.. huhuhu.. jumaat kelmarin da p mines.. ari nie pegi lagi.. watpe??? ahaaa.. nak tau tadi aku p mines sebab nak cari keja part time.. hohoho.. dalam sejarah la nie.. p cari keja sendiri.. sebelum aku penah keja jugak tapi time tu aku baru lepas spm.. keja tu pun ayah aku yang offer.. keja kat telekom malaysia.. time tue gaji memang masyuk.. 42 hari aku keja,, gaji rm4000.. tapi kan,, aku wondering jugak,, mane pegi duit gaji aku semua tu.. jin takde telo curi kot.. huhuhu..

ok,, aku p cari keja ngan rumate aku.. actually,, semua nie secara tidak dirancang.. pas beberapa minit sembang sal kesempitan hidup,, ktorang terus bersiap p mines.. kira keputusan drastik la nie.. tak mandi sehari okeh.. tapi,, bedak tetap tebal.. itu yang penting.. hehehe.. 1st ktorang mintak keja kat guardian.. time tu malu-malu lagi.. bertolak-tolak ktorang sape nak tanya sal keja kosong.. pastu,, da okeh.. tak malu da.. ktorang mintak kat mcd,, kfc,, pizza hut,, watson,, carlsjunior,, secret recepi,, seveneleven,, kenny roger,, a&w.. ermmm lagi ape eik??? tue je kot.. ok.. sangat letih.. 2 jam cari keja.. jalan laju giler.. sebab time tue tak semayang asar lagi.. kebanyakkannya suh isi borang je.. nanti baru dorang call.. huhuhu.. takpe la.. ade rezeki ada la kan.. ermmm lagipun kebanyakkan tempat da takde keja kosong.. sebab sekarang nie bebudak spm tengah tunggu result kan.. pastu,, kfc de keja kosong tau uols.. tapi full-time.. isnin sampai ahad.. so,, daripada korang yang free nie duduk terkangkang depan tb,, p la mintak keja kat kfc mines.. at least ade experience,, duit pun masyuk..

ermm kalau ktorang tak dapat keja,, ktorang da plan and da wat budget nak jual nasi lemak je setiap ari jumaat sabtu ahad kat dalam kolej.. jualan rumah ke rumah.. aaauuuwww.. tak sedar diri betui kan.. dalam bz bz pun,, ade hati nak wat semua bagai tu.. eh aku bz tau sem nie.. ngan helath promotion program lagi,, dengan mgm lagi.. bz bz.. tapi jumaat sabtu ahad takde class.. sempat kot.. lagi satu,, aku da berkira-kira nak jual tudung.. hand made okeh.. nak jadi partner ngan housemate aku.. pastu,, nak bawak balik ipoh tudung tu,, pas kat ibu aku lak,, suh dia yang jualkan.. aminnn.. semoga ade rezeki aku kat situ.. hehe..

pisss:// sian nana.. tak penah duduk asrama,, tiba-tiba duk asrama.. harus la call umah nangis2 kan.. ermmm takpe la nana.. angah ngan along dulu pun macam tu.. k.. luv u.. muahsss..

2 comments:

wachak said...

salam irnie.
mana dapat stock tudung tu. bleh bagi tau. nk meniaga gak tapi cara online .. :)

irnie @ ninie said...

salam.. hehe.. stok tudung xpikir lagi.. tapi ase macm nk wat sendiri.. macam beli tudung biasa,, then jahit manik maybe..