Jan 16, 2011

Keputusan permohonan sbp tingkatan 4 2011

Assalamualaikum uols.. ehem-ehem.. setelah sekian lama bebudak tingkatan 4 tahun nie tunggu keputusan kemasukan sbp,, tadaaaa sudah keluar ya.. tapi tuk tengok result secara online,, uols kena tunggu esok ye.. sabar-sabar.. berdebar-debar tak adik-adik yang nak sesgt masuk sbp??? Debar tak???debar tak??? Ermmm.. pepe pun,, kena terima semua resulnya okeh.. kalau tertulis rezeki uols kat sekolah best mcm sbp nie,, ade la kan.. kalau takde,, semua tu ade hikmah.. maybe Allah letakkan rezeki anda di tempat lain.. Acehhhh.. nasihat yang sungguh syahdu.. klik sini tuk cek secara online..

ermmm aku ase kan,, standard pemilihan student ke sbp lagi tinggi dari mrsm.. so,, bebudak 7a pmr macam aku,, memang tak leh bermimpi la nak masuk sbp ye.. sbp 8a sahaja.. s to the a to the h to the a to the j to the a.. okeh.. got it??? so,, nasihat tuk adik-adik yang bakal menduduki pmr tahun nie,, sile la isi kedua-dua borang iaitu sbp dan mrsm.. mrsm nie kira macam back-up la.. kalau result tersasar sikit,, peluang tuk masuk mrsm tue,, still ade k.. adik-adik yang da besa duk umah dari kecik,, why not grab the opportunity tuk dapatkan experience baru.. tak yah la nak gedix sangat "tak nak berpisah ngan mak ayah".. gedix ok statement tu.. bukannya suh korang duk hostel seumur hidup.. tak jumpa mak ayah.. citttt.. takde benda kot nak sedih-sedih.. kalau homesick pun,, sebulan je k.. pastu,, uols akan enjoy ur life okeh.. ko ingat,, ko refuse tuk tinggal hostel masa form 4 nie,, ko tak kan berpisah ngan mak bapak ko da pastu??? ko takde impian nak future study kat oversea ke,, kat uni ke.. or memang ko da aim nak hangkut sekali mak bapak kalau kena study jauh dari umah??? adoooiii.. masalah..

pada aku,, duk hostel is superb.. new experience,, new friends,, new challenge,, new knowledge.. maybe la,, sebulan pertama still sedih-sedih.. tapi pastu ok.. memula dulu,, aku taktau pun ayah aku amik dan isikan borang nie tuk aku.. pas abis exam,, n kena p ujian kemasukkan tu,, baru la aku tau.. stress je.. ase nak marah sebab aku tak pernah kot ade impian nak tukar sekolah.. tapi,, aku p jugak ujian tu sebab kesian kat ayah aku kan,, da susah payah isikan borang tu.. time ujian tue,, aku wat ala kadar je.. malas nak care'.. tuptup dapat.. owh stress.. masa wat medical check-up,, beli barang semua aku wat muka tak suke samapi kena sound ngan ayah aku.. uhhu.. sedih.. tapi,, nie kan impian ayah aku.. nak tengok anak die masuk sekolah bagus2,, so takkan la aku nak kecewakan dia betui tak???

then,, i hardly love mrsm.. maybe sebab environment dia kot.. environment yang sangat berbeza dengan sekolah harian.. dalam seminggu,, 2 hari je kena pakai baju sekolah.. hari lain,, pakai baju kurung besa je.. keja memang banyak.. tapi,, tak stress sebab kat sana,, cikgu tak masuk class sangat pun.. ktorang lebih kepada lecture.. pas abis lecture,, latih tubi je.. cikgu bagi dateline,, pastu,, ko pegi la cari celah mane pun nak wat keja tu.. takyah duk dalam class la.. tapi tue time aku dulu la.. sekarang aku taktau lak.. pastu,, satu batch ade 14 buah class and satu class ade 20 orang student je.. 20 orang student nie sangat la close each other..

pisss:// budak lelaki.. "weh,, ktorang nak tanya nie.. tapi soklan nie dengan niat nak blajar.. bukannya nak menggatal.. ermmm xpe kan.. korang datang haid tue,, darah kuar macam air paip ke??? or keluar setitik-setitik???".. bebudak pompuan termasuk aku terdiam.. nak jawab camne tah.. haaa.. nie adalah antara experience lawak antara bebudak class aku dulu..

5 comments:

~amalina~ said...

irni...!haha..sekali jai bce blog ko ni pasti dier trase an..haha
neway, luv n miss dat moment!!:(

irniesafran said...

melinnnnn.. haha.. nape jai terase??? die eik yg tanya soklan nie??? uhhu.. windu la kat ko..

biskut said...

bila masa plak lelaki ade haid nih...hurmm

irniesafran said...

biskut: aik.. xphm cerita ka????

irniesafran said...

biskut: aik.. xphm cerita ka????