Jan 8, 2011

memasak cara haku




assalamualaikum uols..

pe habaq.. chat ka??? hope so okeh.. aku tak chat.. huhuhu.. aku tengah starving nie.. kebuluran.. well,, aku kan kena mengunyah macam 24 hours seven to seven.. acehhh.. giler hyperbola kan.. tak la.. tapi aku kan takleh kurang macam cikit pun,, so sekarang nie aku tengah struggle la nie.. struggle dalam meneruskan hidup tuk malam nie sementara tunggu esok baru ajak rumate aku p cari breakfast.. huhuhu.. sian tak??? sian tak??? nie la salah satu sebab aku tak suke duk jauh dari rumah nie.. tak cukup makan hokey.. aku kalau kat umah,, time-time nie besanya tengah goreng nugget ke,, ayam goreng ke,, burger ke,, paling koman pun tengah goreng telur,, bakar roti.. auwww.. meletop.. terangkat tak hingat dunia.. lagi koman aku tengah goreng cucur or keropok ikan.. uhhu.. kat sini kolej aka upm,, aku ulang-alik p dapur,, cari benda yang boleh dimakan.. uhhu.. memang aku kebulur duk sini..

ermmm aku serabut betui bila tak cukup makan nie.. macam malam nie,, aku memang tak beli siap-siap lauk tuk malam.. ingatkan malam nak kuar la cari makan kat luar.. tapi kemalasan melanda,, so kebuluran la aku.. lagipun baru bukak sem kan,, so aku memang takde stok ape-ape.. yilek putchek.. besanya aku memang prepared stok telur,, megi,, sosej.. besa la.. aku kan abonormal sikit dari budak-budak umah aku yang lain.. aku sorang je yang jenis geledah dapur 24 jam.. so,, stok memang harus ade.. korang nak tau tak,, aku nie jenis sesuka hati je nak masak macam mane.. masak nasi goreng pakai roce cooker je.. sodap jugak jang.. memang sure mak mertua jauh chenta la.. wakakaka

well,, aku kan duk kolej yang seharusnya membawa barang elektrik dan alat memasak adalah dilarang.. tapi ktorang bawak je rice cooker siap beras sebulan 10 kilo and periuk belanga and dapur memasak.. alaaa.. dapur yang orang besa bawak p camping tu.. yang guna gas dapur tin kecil tu.. tapi kan,, tak larat la nak beli gas dia selalu.. mahal dooo.. 4 botol rm20.. besanya barang2 dapur nie ktorang kongsi bersama-sama.. tapi,, aku ase aku sorang je kot yang memasak.. aku je yang perabis barang2 dapur.. so,, bila da tak larat nak beli gas dapur,, aku masak guna rice cooker la.. goreng telur,, wat nasi goreng,, goreng sosej,, goreng megi semua aku belasah pakai rice cooker.. pastu,, aku sorang je yang wat perangai macam nie.. housemate aku semua bukannya pelahap macam aku.. tengah-tengah malam camnie,, dorang da start berpuasa.. hehe..

korang yang duk kolej tue,, yang de rice cooker je,, try la masak guna rice cooker nie,, bukan nasik je yang korang leh tanak guna rice cooker.. multipurpose jangg.. tapi kalau rice cooker korang rm25 beli kat belakang lokeng,, rosak,, sile jangan salahkan aku.. hehehe.. uols,, aku tengah tanak bubur pakai rice cooker.. aku starving lagi nie.. tai baru je goreng megi tapi tak cukup.. so,, sekarang aku tengah tunggu bubur la.. memang kalau bab makan nie,, aku boleh jadi adik beradik jin la.. mane taknya,, bangun tido tak gosok gigi aku da kunyah snekku.. alaaa keropok bantal besar.. pastu,, kul10.30 makan roti canai.. kul 12 makan nasi 3 pinggan.. eh kadang2 aku terpikir aku ke yang makan laju or kawan aku yang makan lambat??? aku da 3 pinggan,, dorang baru separuh nasi abis.. stress aku.. huhuhu.. pastu,, kul 1 pulak,, aku makan nasi seround lagi.. pastu makan biskut.. pastu,, makan kerepek.. wat neslo.. uishh macam2 la da masuk dalam perut aku nie.. so,, no wonder la "irnie makan macam jin'.. huhuhu.. berat aku 51kg sekarang nie.. tinggi 152.5.. bmi 21.9.. terbilang-bilang jugak nak beli jusmate5.. boleh???



pisss://ok la.. aku takde idea da nak tulis.. moral of the entry,, "rice cooker boleh di multipurposekan okeh".. daaaaa

8 comments:

Aiman said...

btol ker rice cooker bleh jd multipurpose nk msal mcam2 bleh tolong ajarkan?.huhu. wat tutorial ke...:D








p/s: yg komen kt sini btol2 jtuh cinta ke?..hehe

suri alee said...

brang basah stor kt mana??
fridge kecil tu pun bawak sekali ke??

Anonymous said...

Hi, Neat post. There is a problem together with your website in
web explorer, could test this? IE still is the marketplace
leader and a good part of other people will miss your excellent writing because of this problem.
http://www.mnfirefly.com/portal/html/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=RosellagBest
http://www.bodiesinflight.com/modules.php?
name=Your_Account&op=userinfo&username=RosellayBest

Take a look at my webpage; sbobet 222

Anonymous said...

This is a topic that's close to my heart... Many thanks! Exactly where are your contact details though?

Feel free to surf to my weblog; stainless steel blank charms

Anonymous said...

Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit
my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again.
Anyhow, just wanted to say fantastic blog!

my blog; name rings
My webpage: silver stainless steel

Anonymous said...

You have made some really good points there. I looked on
the web to learn more about the issue and found most individuals will go along with
your views on this website.Go to this website link if you want to find out the remainder of
this comparison with the site

my blog - 401k limits 2012
My page > 401k limits 2013

Anonymous said...

Appreciating the time and effort you put into your site and in depth information you offer.

It's awesome to come across a blog every once in a while that isn't
the same out of date rehashed material. Great read! I've bookmarked your site and I'm including your RSS feeds to my Google account.


Also visit my webpage agen bola

Anonymous said...

Howdy very cool blog!! Man .. Beautiful .. Amazing
.. I will bookmark your web site and take the feeds additionally?
I'm happy to find numerous helpful info right here in the publish, we'd like develop more strategies on this regard,
thank you for sharing. . . . . .

Feel free to surf to my homepage agen sbobet