May 26, 2010

miss my lappy



Uhhu.. lma kot xjumpa lappy ak.. jap3.. ak xtau nape ak nyampah ngan bunyi lappy.. lappy.. lappy.. sound mcm gedix je.. da mcm bunyi anjing.. wakaka.. so,, dsebabkn ak nyampah ngan bunyi lappy,, kte tukar.. I miss my laptop@dell.. layannnn.. sejak balik umah stat cuti sem arie 2,, adik ak amik dell ak bawak balik tganu.. nk wat asgment katanya.. ak memberontak sbenarnya,, xnk bg.. dala ckp kasar2 ngan ak,, pas2 bla nk amik barang ak baik lak.. tp dsbbkn ak kakak yg baik,, yg cuba memahami keadaan adik ak,, even die suke je cri gaduh ngan ak,, suke ckp kasar2 ngan ak,, n die cuma baik ngan ak bla nk mintak duit,, nk topup,, so,, ak bg jer walaupun ak xnk bg sbenarnya.. umah ak de 3 loptop.. n die nyer rosak.. so,, kena anta kedai.. tp asl die xbawak kakak ak nyer lptop.. nyampah ak.. demand.. lptop kakak ak mmg la sedikit lembab smpai ak pon kadang2 ase nk hentak je,, tp ok je nk guna.. Cuma perlukan sedikit kesabaran.. byk alasan,, pendrive xdetect la,, ape la.. huh.. sejak 3 taun lepas,, arie2 ak ngadap dell ak.. xpenah sehari pun xjumpa dell ak 2.. tp skrg da sbuln sejak adik ak amik dell ak.. rindu.. even xde bnd sgt pun dlm dell ak 2.. eh,, byk bnd.. pic2 semua dlm 2.. nk edit blog pun susah coz xde pic.. ak nk msuk contest missyani.. nk guna pic.. mls nk snap lain.. tp dsbbkn xde lappy ak,, n kemlsan tahap patut panah petir je untk snap lain,, so ak pun tagguh2 nk join contest 2.. uhhu.. klu de pe2 yg xkena ngan dell ak nnt,, mmg adk ak 2 sja je nk cri gaduh ngan ak.. uhhu..

msa matrik 2,, slalu ckp kat ayh ak,, “ayah,, klu ayah ase2 teringin nk beli laptop kat angah,, ayh beli yg warna-warni 2 tau.. xnk yg acer hitam 2 jer.. bosan.. nk yg warna-warni”.. wakaka.. padahal ayh ak xpenah ckp pun nk beli laptop kat ak msa 2.. n ak xpenah pun berimpian nk laptop.. yela.. msa matrik laptop xpenah diperluakn selain tuk main games n tgk movie..tiba2,, 2-3 weeks pas2,, ayh ak ckp die da beli laptop mcm yg ak nk.. hehehe


pisss: mlm nie nk try snap pic.. nk msuk contest missyani.. ak xla harap sgt nk menang,, tp ak nk try wat sesuatu yg bru mcm join contest since ak pun newbie dlm dunia blogging nie n xpenah join bnd2 mcm 2 lagi.. ngeeee.. hope kerajinan itu dtg sbelum 12 tgh mlm nie.. uhhu



1 comment:

hanie@nisya said...

sikap adiq awk lebih kurang macam kakak sy je :)