Mar 10, 2011

nak wat camne??? da semula jadi..


last week p jejalan kat jusco cheras.. yes,, i know,, aku memang buta warna.. pe2 tah.. baju grey tudung oren.. huhuhu.. ktorg p makan pan mee spicy kat food court jusco nie.. kan blogger2 suke cite sal mee nie.. aku pun nak try la.. ok la.. best jugak.. tapi,, lagi best dia punya mee kari.. terbaik okeh.. gelojoh gile aku makan.. hohoho

Aku selalu dapat complain dari kawan2 aku,, n even lecturer,, complain yg aku bercakap terlalu laju sampai dorang tak dapat catch up ape yg aku cuba sampaikan.. waaaa.. sedih jugak kekadang tue.. sebabnya,, bila ade presentation,, kalau diberi masa 5 minit tuk setiap orang bentangkan tajuk memasing,, kelajuan aku bercakap menyebabkan aku ade lebihan masa 3 minit.. sometimes,, masa tengah bercakap kat depan class,, lecturer mesti cuba dengar dengan teliti ape yg aku cakap.. aku perasan benda tue,, tapi tak tau camne nak ubah.. kawan2 aku memang hanyut la.. tak paham langsung aku cite ape.. pas abis presentation,, dorang semua serang aku.. dorang bagitau yang dorang tak dapat langsung point yang aku cakap tu.. kalau aku present dalam bahasa omputih,, lagi la hancuss.. memang kawan2 aku tak paham langsung la aku cakap ape.. dorang kata laju sangat.. alaaaaa.. da besa la.. xtau nak ubah camne.. sob3.. aku sedih sebab aku risau dapat markah rendah masa presentation..

Masa aku jadi fasi kasi kat sekolah,, aku kena bercakap ngan bebudak sekolah nie sal satu tajuk.. ok.. sangat panjang lebar aku bcerita kat depan.. cerita dalam bahasa melayu okeh.. bebudak sekolah,, tak kan nak speaking pula kan.. memang tak akan sampai la mesej berguna yg aku nak bagi nie.. pastu aku da abis cerita,, boleh tak dorang cakap camnie,, “akak,, boleh tak ulang balik ape yg akak cakap tadi.. akak cakap laju sangat.. ktorg tak leh tangkap”.. waaaaa.. sentap aku.. dala panjang lebooo aku bercerita,, sekali dorang tak paham.. aiiii bebudak ni.. ingat air liur aku free ke??? Sabooo jela.. aku pun ulang la balik dari a sampai z.. sadis sungguh.. letih okeh.. letih.. aku memang jenis bercakap non-stop..

Pisss:// asal tetiba cite sal berckp laju plak nie??? sebab pagi tadi msa presentation,, lecturer tu berkerut.. n aku perasan yang dia cuba tangkap ape yg aku cite.. sedih la kalau dapat markah rendah.. waaaaaaaaaaaaaa

1 comment:

budak ice said...

sabo je lar..hihi..