Oct 13, 2010

product review??? ak nk cite jugak..

bukak blog je tgk org post sal review product kecantikan yang dorg guna.. bukak blog je tgk org post sal review product kecantikan yang dorg guna..ak nk jugak.. ehehehe.. tettt jgn ade yg mnyumpah ak lak pasnie coz tiru post die.. act ak xniat nk tiru pun blog sesape pun,, just nk share experience ak sal product kecantikan yang pernah ak guna..

act skrg pun ak still xjumpa product yang terbaik tuk kulit ak.. dlu,, msa zaman2 nk menjadi ank dara,, zaman mimpi basah nk kawin ngan ank raja,, kulit ak slalu gak tumbuh jerawat.. asenya kulit ak jenis sensitif.. tp xdela byk sgt jerawat 2.. de la 5-6 biji skali naik.. ehehehe.. pas2 msa form 1, ak berjinak2 dengan pond.. taram jela.. name pun budak2,, janji murah.. dalam rm6 je kot sebotol.. pas2 jiran ak bg ak krim temulawak.. waaaaa putih dooo bla da pkai temulawak nie.. melepak melepuk la kulit ak.. act ak mmg jenis kulit cerah.. tp bla da pandai berjalan,, hidup ak mmg tgh panas je.. pagi2 kuar umah jumpa kwn2 yg umo 3 4 tahun tua dri ak.. tgh hari baru balik umah cri nasi.. amik pinggan isi nasi ngan lauk,, amik secawan air,, kuar balik mkn ramai2 kat umah kosong yg jd tempat lepak ktorg.. petang2 main kat hutan tanah lembik,, pijak lumpur semua smpai kaki kakak ak msuk kaca tumbuh dri bawah ke ats.. eeeuwwww.. semggu xleh kuar umah.. tetttt out of da topic.. so,, sebb bjemur msa kecik,, berkilat balik la muka ak.. hitam mcm anak keling.. pas2 tiap ujung mggu lak ayh ak bawak p mndi laut.. waaaa mmg org ingat ak ank keling la..




bla da besar,, mkin pndai bermain cinta,, harus la nk cantik.. mula la pkai pencuci muka bagai.. bertahun juga ak pkai pond,, tp jerawat maintain 6-7 biji skali naik.. pas2,, ak tukar pkai sabun muka papaya.. sabun nie best.. kulit licin je,, lembut,, mkin putih,,tp ak ase,, sabun nie menghakis kulit,, so,, demi kebaikan jangka msa pnjang,, stop pkai papaya.. pas2,, sejak stop papaya mcm2 yang ak cuba,, clean and clear,, follow me,, tea tree,, n semua hampeh.. last2 ak guna kakak ak nye tia amelia.. mahal dooo,, satu set rm90++.. mahal la tuk org poket sempit mcm ak.. tp demi nk cantik nye pasal,, layan la.. best la tia nie.. mmg kulit bersih,, suci dan murni.. ase brsih je bla cuci muka.. tp bla da lma2 pkai,, ase mcm da xde kesan.. dan sgt bosan,, so ak aim nk tukar kpda somthg yg diyakini dan murah..



ak belek2 tenet,, then ak jumpa forum sal safi sari mentimun,, tutup hijau+krim kcantikan lidah buaya safi.. ase teruja sgt nk cuba coz ramai kta ok.. n harga tersngat la murah klu nk dbndingkn ngan tia.. 2 brang nie hanya rm13 kat watson,, n rm16++ kat guardian.. menci guardian,, mhal dr biasa..nasib la kat kl sentral de guardian je,, klu x,, mmg ak xmsuk.. ak try,, n best.. tiap kali cuci muka ase teruja ja.. coz nk sgt lihat prubahannya.. so far,, ok la safi nie.. ak cdng xnk tukar da.. biar la setia pd yg satu mcm ak setia kat "pakcik".. ewahh.. haha.. lgpun safi nie teramat la murah.. ak belikn jugak safi nie tuk adik ak ,, nana,, dia nie hitam ckit dri adik beradik yg lain.. ak paksa gak die pkai walaupun die buat muka toya,, xhargai pun pembelian ak nie.. tp pas 3 mggu,, die pakai,, mcm da putih ckit je muka dia.. ok la kot.. org kta safi nie effect dia lmbat.. so,, tggu jela.. da malas ak nk pkir sal nk pkai product ape.. hope nie yg terakhir..

in muka sy.. pic yg belum diedit ye.. tp kualiti adalah kureng ckit..

8 comments:

CiK QiQi said...

qiqi pon pakai safi..huhu....okes je..lebei bersih

~amalina~ said...

irni....ai pun pakai yang ini..besh2..lepas pakai rasa cam segar jerk..

irnie @ ninie said...

hehe.. murah.. 2 yg paling pentg..

Anonymous said...

excuse me, can u use appropriate language when u are writing?? Jangan ingat semua anak orang melayu is putih ok. Who are u to call Indian as keling? Saya tak cakap Indians are fair but please i think u could have use a better word instead of 'anak keling', u can just say 'anak orang india'. Please think before u speak. Kita tinggal di negara yang mempunyai banyak jenis kaum, so u have to respect all the kaum in this country. Not insult them by saying word such as 'keling'. I have seen many malays, they never insult other kaum like this. So why should u do this? Pls, i hope u can change. Learn to respect people. Tq.

Anonymous said...

Seriously m angry with ths blogger.. If u wanna write a blog pls use nice words coz not only Malay will read ur blog even y Malays is still using keling word? Most of Malay is respectful but not people like ths blogger. Stil x matang. Bayangkan kalau blogger sendiri ckp kotor mcm ni how is her children wil b? Ths is very sensitive issue damn ur blogger. Better u mind ur word

Rakyat Malaysia said...

Bodoh....tak guna belajar tinggi-tinggi kalau tak tahu hormat orang lain

Anonymous said...

Bodoh....tak guna belajar tinggi-tinggi kalau tak tahu hormat orang lain

Anonymous said...

Delete blog ini